Sunday, September 27, 2009

Cepatnya masa berlaluu..

Lusa da nak balik Jakarta.
:(

Seminggu nih rasa sekejap jekkkkkkkkkkkk..

Ada best dan tak best benda yg jadik time 1st raya ari tuh.

Sehari sebelom raya tuh saya hampir pengsan.
Sesak napas.
Mungkin sbb kurang rehat dek kerna bz ke sana ke mari.
Sudahnya malam raya tuh saya tido awal tanpa menolong kakak2 ipar yg bz masak kat dapur.

Pagi raya, napas dah turun naik lagik.
Tapi gagahkan diri jugak utk masak lontong sbb dah janji ng kakak2 ipar.

Pastuh bersiap2. *pic nnt la hapload*
Lepas solat sunat, terus pegi ke kubur arwah mak Sang Suami dgn keadaan yg tercungap-cungap.

Balik rumah pon dan tunggu abang ipar sampai.
Dah lepas Zohor baru lah sesi bermaafan berlangsung.

Airmata turun macam air ujan.
1st time cium tangan insan yang bergelar AYAH.
Then mintak maaf dgn Sang Suami pon meleleh2 airmata nih.
Napas dah agak kritikal time ni.

Setel jek sesi photo semua, Sang Suami terus bawak saya ke klinik.
Terus kena amik neb.

Then kami terus berangkat ke Melaka.
Mama dah ada kat kg dah.

Setel jek bermaaf-maafan ng mama, saya tidor.
Merehatkan diri sekejap.

Malam tuh just dok tepi laut jek amik angin sepoi2 bahasa.
Beraya pon sekadar kat rumah nenek sedara kat depan jek.

Alamak nak kuar g raya lagi nih.

Citer raya kedua nnt sambung la ek?

3 comments:

SYAbAR said...

along, jemputla mai rmh aunty. Mlam2 pun tak pa.. tak dak pantangnya

IeYzA said...

hai..nice blog..ske baca ur n3..i follow k..nnt follow me back..oh yer..i nak tanyala...camner nak letak nuffnagg kat blog kiter n konpem ke dapat duit??thanx

busyuksayang said...

sekejap jer masa berlalu kan :D