Tuesday, April 28, 2009

Sad but true.



I just received my confirmation date on working at Jakarta.

I'll be reporting on the 1st of June 2009.

It seems to me that my honeymoon plan for this month will proceed to Jakarta / Bandung.

Insyaallah, I'll be leaving on 27th May 2009.

Sad but on the other side, I'm excited.

I'm happy as well as I am promoted to a new designation.

General Manager / Senior Operation Manager.

Anyway, I am still going to proceed with my project.

Ape dia??

Tunggu 1st May 2009 nih.
I will officially launch it.

God bless!!


Menunaikan permintaan.

Cik GEE CARMEN kita dah buat 1 entry khas kat blog dia semata-mata nak mintak gambar nih.

So utk tidak menghampakan beliau...


Nah.. khas untuk anda dan team CSP yg lain.


Saya rindoooo kamukkkk semuaaa!!




Monday, April 27, 2009

Genting Highlands

Lupa plak nak hapdate pesal short trip ke Genting Highlands baru-baru nih.

Kami pulang dgn membawa kejayaan BESAR.


Enjoy the pictures lah.

Abu malas nak carik parking. Kami naik Gondola.


Kalau ada yg tak tau ape itu gondola, inilah dia GONDOLA.


Joe tuh la budak depan rumah Abu.


Signage ini tidak memberi sebarang kesan.




Oh, aku syiok sendirik!


Kami bukan pakai shower cap ini utk mandi di tempat awam ya kawan2. Tujuan pakai shower cap ni ialah utk mencegah pemindahan kutu dr helmet keta go kart.


Comel bukan?


Mana pegi lagi 2 org?


Saya gayat. Abu jua. Kami pergi main tikam-tikam.


Inilah hasil pertama. Hikmah dr tak naik solero shot itu. Abu berusaha gigih. Bermodalkan RM 14. Besar kan?


Nah.. Hasil kedua yg cinonet itu. Dr sang suami. Dinosaur juga dr sang suami.


Tuh hasil ke-4. Dr sang suami jua. Hebat kan suami saya?


Sudahnya mereka kena pikul sorang satu. Aku bawak yg cinonet itu.




Masing2 bergaya. Buat muka berlagak pusing 1 Genting.




Macamane org tak pandang kalo dah macam nih cara bawak nye?


Nih hasil menuai bermain game indoor.



Memang trip ke Genting kali nih memberikan saya satu kepuasan.
Satu kenikmatan.


Hajat nak teddy bear besar tercapai.
3 pulak tuh.

Terima kasih Enchek Suami!!

Sunday, April 26, 2009

Idea oh Idea..

Pics credit to UdeyIsmail. Editing by Myself.

Idea oh idea di manakah dikau.

At 1.20 am,
While Sang Suami sedang kepanasan menonton game Man Utd,
Yang pada waktu ini baru half time,
Di mana Man Utd ketinggalan 0-2 kepada Tottenham,
Saya tengah mengumpul idea untuk projek terbaru saya.

Tapi,
Saya kehabisan idea.


Mana lah peginya idea saya ini.


Saya dah sangat tidak sabar untuk memulakan projek terbaru saya ini.


Tapi apakan daya...

Saya dah kehabisan idea.


Moga-moga selepas saya meluahkan perasaan saya kat blog nih,
Idea tuh akan datang mencurah-curah.


Tapi,


Idea untuk mengenakan Sang Suami jika full time nanti Man Utd kalah sudah ada.


Macehhh!!

Friday, April 24, 2009

Oh, what a life!


Life has been great nowadays.

Tapi yang tak bestnya bila...


Ada orang kata, "Standard la baru lepas kawin, semuanya manis lah lagi. Tunggu la dah beranak pinak nanti.."

Tak boleh ke semua tuh ditukar kepada, "Semoga ko dapat kekalkan kemanisan nih sampai akhir hayat."

Would that be something good to hear?

Bukankah kata-kata itu doa?
Kan bagus kalo kita semua doakan yg baik-baik aja untuk orang yang disekeliling kita?


Entah.


Sometimes in life we find ourselves so busy with our day-to-day existences that we,
as people, forget what the larger picture is really about.
We get so enwrapped in getting by and surviving that we forget the reasons we fight so hard to stay alive.
And we lose sight of the things, the countless, wondrous things, that make life on this planet more than just tolerable, but enjoyable.

You see, the joys of life don't lie in work, in money, or even the pursuit of knowledge,
But in the reasons we invest so heavily in those things.
All of the skills we have, all of the knowledge we hold and all of the tools we can use are meaningless.
Unless we can use them to make ourselves more happy or make the world around us a better place.
If we're not doing that, then we're not living.
Instead, we're dying, or rather, just waiting for death to come and put us out of our misery.

I've never looked a man's wealth or a man's mind to determine how he's spent his life,

I've looked at his smile.

I've looked in his face and wondered, endlessly wondered, what he can teach me, what his secret to life is.

For all of my knowledge, for all of my work,
I've learned nothing about happiness.
I've read hundreds of books,
torn through thousands of articles and studied the things we intellects study only to find all of these things bereft of any mention of the word "happiness."

Life is truly a beautiful thing,
but only if start measuring it the way it was meant to be.
If you let society, if you let your family
and if you let the world tell you what your goals should be,
how you'll be the happiest, then life, the greatest thing you have, will be meaningless,
just an existence between birth and death of no value to any one or anything.

That is a fate I will not stand for nor a destiny I will ever beat a path toward.

My life is my own and yours is your own.

You should live it as such.
And not let the measuring stick of others be your guide.

Others may have more money than you,
others may be smarter than you,
but, if you control your destiny,
follow your dreams and open your heart,
no one will ever be happier than you.

Because, even as the money others have saved is spent
and the knowledge of the wisest men is turned to dust in the winds of change,
the joys you had,
the joys you brought others
and the joys you left behind will still be thriving strong, echoing, for all time in the universe that surrounds.

If you measure your life accordingly, you'll see what I mean.

If you don't,

Well,

All I can do is pity you before I go about my life,

Which I'm going to continue living the way it was meant to be lead.



My way.

Thursday, April 23, 2009

Vids buatan sendirik!

Pictures taken by CS team - GG, Moqh and Popo.



video

Wednesday, April 22, 2009

Pre Hornymoon Part 2 - Cherating




Burpp..
Alhamdulillah.. I baru lpas makan nasi kerabu bersama budu dgn sang suami.
Sang suami makan nasi dagang.
Kelakar pulak rasanya sebab masa pegi Cherating ari tuh tak sempat nak makan semua nih.
Tup tup ari nih boleh pulak terbeli.

2 hari lepas CD nikah dr CS sampai.
Kali ini 2K ++ gambar lagik.
Dan yang harus dipilih 10 keping ajo.
Juling balik mato den nih hah.

Tapi kali ni aku bukan nak bercerita tentang pic nikah.
Nak cerita pesal Pre Hornymoon - Cherating tempohari.

Seperti biasa, ke mana saja aku pegi bukanlah rancangan yg dibuat awal.
Ia adalah idea spontan dan selalunya mengikut kata hati kami berdua.

Kami bertolak pada petang Ahad 12 April.
Sebelom itu, aku yg ketiadaan baju utk di pakai dan di bawa ke sana, dgn selambanya meminta sang suami utk membeli baju baru.
Sang suami yg pada mulanya hanya mau pulang ke rumah Cheras sebentar utk mengambil baju tp disebabkan alasan yg aku bagi agak konkrit, dia bersetuju utk aku membeli sahaja baju itu di Brem Mall.

Dengan masa yg diberikan agak terhad, aku pon beli la baju yang ala-ala shj.
Cukop lah sekadar t-shirt, seluar pendek, seluar dalam, baju tido.
Ala bukannya kami nak berjalan-jalan sgt kan?


Hahaha.


Malam pertama tuh kami bermalam di Kerteh Inn.
Sbbnya?
Untuk memudahkan kami yang sepatutnya menghantar Roy (kazen Sang Suami) ke Lapangan Terbang Kerteh di pagi hari berikutnya.

Selepas itu barulah kami check in di Impiana Cherating Resort.

Another recommended place for bridezillas out there and to those yg have families as well.
We took Superior Deluxe Seaview room this time. Ada promotion lagik.
RM 345 per nite with 2 breakfast.

Breakfast dia pon sedap sbb ada nasi lemak gittew!

Malas nak citer panjang lagik,
Enjoice the pictures!!


Ombak besar. Saya tetibe takut nak mandi.
Nak-nak plak sehari sebelom tuh ada budak mati lemas kat pantai Cherating tuh jugak.
So main air di gigi pantai sudah memadai.
Peh tuh layan mandi kat swimming pool.


Inilah bilik kami. Looks similar to The Legend tempohari kan?

Yang tak besh?
TV dia kecik gilors!
Ada ke patut 14" jo?

Echeh..
Macam tgk TV pon kan?


Hahahahahah...



Sekian!

I am not well.

I've been on MC for 2 days.
Viral fever again.
Went for a check up on my fibroid.
It seems to d doc that it has grown bigger.

Ouchh!

This is no good.

Me no like it.

For time being, I am trying my very best to avoid the surgery.
Perhaps another 3 months?


Just leave that aside.
Dowanna think too much on that.
I need to be strong.



I am currently working on something.
Small but good for a start.
Guess what?


Siapa dapat teka dengan tepat,
saya belanja lunch di Chillis perhaps?

Mau??

Cepat lah teka.

Sunday, April 19, 2009

My Solemnization Vid Clips

Credits to Mohd Fuad Topa, Junior Photog of CS.
Nih baru junior nih. Senior dia Udey nye photo lom dpt lagi nih.

I'm lovin' it!




Enjoice!!

Saturday, April 18, 2009

Ke Genting pula..

Yeehaa...

Abu : Jom g Genting petang nih wehh..
Me : Aikkk ape mimpi??

Abu : Gua ng org depan rumah gua panas dok KL.

Me : Ke ko sangap sbb club dah tutup?

Abu : Hahahah..

Me : Nnt aku tanya suami ku dulu.


Me : Yang, Abu ajak g Genting.
Him : Bila?
Me : Petang nih.
Him : Menarik jugak tuh tapi I kena g Petronas.
Me : OK.

Setengah jam kemudian..

Abu call.

Abu : Gua dah nak gerak.
Me : Sat ko ckp ng Zam.

Him : Ok ko dtg amik kiteorg kat rumah.


Yeay!!!

Aku akan pastikan kali ini teddy bear besar berada dalam genggaman.
Akan ku cuba utk memecahkan rekod kutipan tiket tempohari.


While waiting for Abu to arrive, saya meluangkanlah masa utk berblogging.


Sambil tuh meh pekena sedas dua gambar pelamin aku during reception ari tuh.




Inilah pelamin last minute yg di suggest kan oleh Kimie Kajang.
Pheeww.. it turned out great!!

Ok gotta go!

Menjawab Tag Lagik

How Well Do You Know Your Husband

Aku dah tak ingat dah sape tag aku nih. Its either Marsha or Aida or Eza. (Mereka ini yg sgt rajin bertagging-tagging ini)

Dah le aku baru sgt dpt husband nih. Tapi tak pe. Aku akan usaha sedaya upaya untuk menjawab.

1. He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
ESPN at most of the time. Especially during the game of Manchester United. Other than that he will keep on changing the channels until he found what he want.

2. You're out to eat, what kind of dressing does he get on his salad?
Thousand island.

3. What's one food he doesn't like?
Errr... so far yg aku dapat detect Sate Perut.

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
He never stick to 1 specific drink. It could be nescafe ais or nescafe o ais. Ice lemon tea pon ada.

5. Where did he go to high school?
KYPM Bangi.

6. What size shoe does he wear?
10 or 11. *Giant*

7. If he was to collect anything, what would it be?
Tak sure plak dia ada collect apa-apa.

8. What is his favorite type of sandwich?
Tuna kot....

9. What would this person eat every day if he could?
Anything that got NASI.

10. What is his favorite cereal?
Kokokrunch agaknya.

11. What would he never wear?
Anything yg ada lambang team bola selain dr Man Utd.

12. What is his favorite sports team?
Manchester United

13. Who did he vote for?
Dia tidak mengundi.

14. Who is his best friend?
Err... Gay friend dia Roy (kazen) and Alyn.

15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
Shopping!!! He never like if I wanted to go to the mall.

16. What is his heritage?
Melayu.

17. What is his favourite colour?
Ntah. Blue kot.

18. What is his habit?
Menghisap rokok before melepaskan hajat.

19. What is he proud of?
Me! ( Dengan confiden nya!!)

20. Lastly, do you think he will read this?
Yes. Dia adalah pembaca tegar blog ku.

Sile tag diri sendiri.

Friday, April 17, 2009

Bila Puan Qimie bosan

Dah 2 minggu aku jadi sang isteri.
Baru sekali aku masak utk sang suami.

Masak sphagetti bolognese.
Aku sebenarnya yg beria-ia nak makan pasta after berminggu-minggu dok mengadap nasi.
Dah boolat dah aku rasa aku nih semenjak bergelar Puan Qimie nih.
Ape ko ingat makan pasta boleh kurus ke Puan Qimie ooii??

Masa pegi Port Dickson tempohari pon makan nasi.
Dekat Cherating pon makan nasi.


Duhh!!


Sebu rasanya perut nih.


Aku harus kembali aktif bersukan.
Harus.
Wajib.

Malam ini aku akan mulakan dgn sukan bowling.
Janji ngan Puan Aida sat gi.
Skang nih pon aku dok blog kat station sang suami.
Sambil melayan lagu Padamu Ku Bersujud - Afgan berulang-ulang kali.

Ahad ada bowling lagi dekat Berjaya Times Square.

Next week aku nak start bermain ping pong bersama sang suami yang bersungguh-sungguh nak diet bersama-sama.

Oh, ya..
Ramai yang bertanye mana aku tinggal sekarang ini.

Buat pengetahuan semua, aku sekarang dgn sukahatinya menjadi orang nomad.
Kalo rasa nak balik Cheras, kami pulang ke Cheras.
Kalo rasa nak balik Selayang, kami pulang ke Selayang.
Kalo rasa tak nak mana-mana, kami pegi la mana-mana yg kami nak pegi.



Besh tak idop kami??



Indah.


Lebih indah bila sang suami sekarang ini menghantar dan mengambil aku di office.
Itu bermakna aku dah lama tak memandu.

Mungkin dah lupa apa itu memandu.

Hahaha..


Sekian.

Thursday, April 16, 2009

Malam ini Malam ape?

Tgk kartun Wonder Pet Malaysia di TV9?

Kalo layan, ada 1 lagu tuh berbunyik..
"Apa yang penting?? KERJASAMA!!"

So lagu aku utk hari ini,
"Malam ini Malam Ape??"

Wakakakaka...

P/s : Untuk yang dah berkahwin sahaja ya! :p

Tag dr Marsha

Giler busy. Skang baru ada masa nak jawab utang2 tag.

Tag ni suruh aku cite pesal profile pic aku.

Masa di tag, aku nye profile pic lain.
Time nak jawab dah lain.
Camne nak buat tuh?

Aku jawab yg current jek la ek?

Kenapa aku letak pic nih?

Aku letak pic nih sbb ini adalah antara pic terbaik kami berdua selepas dijabkabulkan yg diambil oleh aunty aku dr Belgium tuh. Nak letak pic dr OP, masih tak dpt lagi dr derang. So letak la ape yg ada.

My hubby looks sweet in pink kan? Bile diingatkan balik time aku bgtau dia yg aku nak dia pakai pink time sanding and dia merayu mintak tukar time nikah since nikah tak ramai sgt org tuh buatkan aku tersengih sengsorang.

Tu je la kot.

Malas nak tag org sbb dah ramai yg dah buat tag nih pon.

Wednesday, April 15, 2009

Pre-Hornymoon Part 1 - Port Dickson


We've checked in kat The Legend Water Chalet, Port Dickson.
Pre hornymoon yg tak di plan.
Main terjah jek ikut perasaan sehari selepas my reception.

Masa kat Legend nih, kiteorg amik Executive room yg balconynya betol2 mengadap laut.
Chalet ni kan mmg dah atas laut.
So terasa la ala-ala dlm kapal cruise gitu.

Yang buat lagik besh, the furniture dlm bilik tuh mmg betol2 buat aku terasa aku kat Bali.
Sgt cool! Sgt chantek. Sgt besh.

Ok malas nak citer panjang, enjoy la pics itu.
Susunan gamba adalah caca marba. Malas aku nak susun2 bagai.

*My hubby (wahh tukar gelaran sudah) dah pandai amik pic senget.

Hubby ku yg rajin susun rope nih utk aku amik pics. Props la katakan..

Ini adalah rope katil kat bilik tuh.

Sangat Balinese kan?

Bilik air + bathtub and ada 1 lagi tpt shower yg aku malas nak tepek pic.

Day sofa di tepi tingkap. Bley tgk laut.


Pemandangan laut dr balcony. Nasib baik tidak berombak. Kalo tak harus la tsunami kan?


Posing depan bilik yg sgt cool ini.


Sekian. Nanti aku upload pics 2nd Pre Hornymoon plak.

Phewww!!!


Credits to Mohd Fuad Topa *junior photog for CS*




Credits to Fuzuri Design *OP for majlis bertandang*


Alhamdulillah...
Everything dah settled.
No more headache on the events.

I just got back from Impiana Cherating Resort.
2nd Pre Hornymoon.
Besh!

I'm back in d office wif loads of work to be done.
Meetings here and there.

Sunday nih ada bowling charity game plak kat Timesquare.

Penat tak ilang lagik tapi besh.

Kawen mmg besh!!

Thursday, April 9, 2009

Hampir 1 Minggu

Pics credit to AYU.

Hampir seminggu aku bergelar isteri.
Ramai yg tanye how does it feel.
Aku jawab seronok la.
Of course.

Ada jgk yg tanye d difference b4 and after.

Honestly, saya rasa sama sahaja.
Yang beza, I got to see him sleeping next to me.
Lifestyle kami?
Masih sama.
Buktinya?

2 hari lepas, kami pergi bermain lucky ball bersama-sama dgn kawan2 my hubby.
Hana ada call budget aku sedang masak utk suami.
Nan ado.
Belum berkesempatan lagi. Insyaallah.

Kadang-kadang macam tak percaya jugak yg aku ni dah kawin.

Yg lain lagi, dah 2 hari berturut-turut aku ke office dihantar oleh sang suami terchenta.

Besok aku start cuti balik.
Yippie.

Harap2 ada surprise lagi macam hari tuh.
Mungkin ke Penang pulak kali ini utk Pre-Hornymoon kali ke-2.
Hahah...