Thursday, February 12, 2009

Sehari Bersama Kimie Kajang.

Semlm aku cabut dr kantor agak awal dr biasa.
Seblom aku gerak, aku dah call Kimie siap2.
Kol 4 pm, aku dah kuar dr office dgn selambanye.
By 430 pm, I've already reached Kimie's boutique kat Kajang tuh.
From PJ to Kajang, half an hour. Hahah..
Kata Kimi Raikonnen kannnnnnnnn....

Cilakak Kimie.. aku sampai butik dia yg takde lagik.
Nak tak nak aku dok la layan perasaan kat butik tuh.
Nasib baik tukang alter dia si Ummi dan si make up artist Yan tuh ada.
Ada jugak la customer masuk.
Derang igt aku keja situ jugak. Haha..
By 5 pm baru Kimie sampai.

Dia sebok la ajak aku g Jakarta.
Aku pon bgtau la dia pasnih aku kena keja sana.
Dia punya lah happy dgr.
Siap ckp, "Harruss lahh makk yg bertandang kat rumah ko tiap2 minggu nookk."
Customer yg td tuh masih ada dok belek2 baju walaupon masa tuh dah riuh rendah dah aku ng Kimie bersembang.
Kimie tunjuk kat aku the latest collection baju kawin yg dia amik kat Jakarta tuh.
Superb ok!!!

Then we starts off with my wedding thingy.
The purpose aku nak jumpa dia.
Aku nak kena pilih pelamin kat rumah my Encik Bab jugak.
Then discuss pesal pelamin aku jugak.
Utk rumah Encik Bab, aku amik pelamin yg simple.
It will look sumthin like this.

Pic credits to Binxtots.blogspot.com

White + Silver with the flowers yg ada byk hijau.
Although the wedding theme is Hijau Lumut, aku tak nak la semua hijau kan..
Nanti nampak aku dan pelamin tuh macam sama jek....
Hehehe...

Settle bab itu terus ke pelamin di dewan aku plak.
I still stick 2 what I want previously.
Refer to THIS post.

Tambah lagik arch kat pintu masuk.
Tambah lagik bunga2 kat walkway pengantin tuh.

Pung pang pung pang.
Calculate lah harga pelamin utk both sides.
Plus my make ups utk nikah & both receptions.
The cost??
Memang sgt2 murah ok???
I mean murah in terms of what I want.
Coz aku penah la jugak tye org yg initially buat pelamin tuh kan rega dia.
The pelamin kat dewan tuh itself sama dgn semua yg aku mintak Kimie buat.

Harga baju2 aku tak termasuk lagik la.
He said that baju lelain tuh mmg tak ler mahal sgt.
But my baju utk sanding tuh jek yg akan cost me sket.
Maybe around RM 1.5K.
Pengsan.
Tuh la gatal kan nak nampak chantek sgt.
Once a lifetime babe!!
Lagipon I get to keep the baju.
So whadda heck kan?

Yg membuat kan baju aku tuh mahal sbb I patched the whole baju.
Kain pon ada patching works sket.
Then tambah beads lagik.
Pastuh corsett dress lagik.
Veil lagik.

Mostly end of this month siap la semua baju2 aku tuh.
Baju Encik Bab semua dah siap.
Tp aku tak amik lagik. He needs to be there.

Kendian kiteorg masuk plak bab-bab make up and hairdo nih.
Si Kimie dah dpt idea ape dia nak buat dgn rambut aku.
And I like the way he interpret the ideas.
Gemok tak gemok. Padulik.

By 7 pm tuh I actually done with my things.
Tapi bley plak si Kimie tak bagi aku balik lagi.
Dia suruh aku melepak lagi kat kedai dia.
Customer pon tak ramai.
So we chit chat. Me, Kimie, Shila (make up), Yan (make up) and Kak Ina (Kakak Kimie).
He even came out with the idea of doing business together.
And I like it too!!
Sudahnye...
Kol 10 pm baru aku gerak balik!!!

Oh ya... Kimie skang dah ada blog.

Bridezilla to be.. kindly refer to KIMIE KAJANG.

6 comments:

nURmALa mAZLan said...

cam best je baca persiapan² org nak kahwin ni kan.. Tapi bila fikir sendiri punya..mak aiii...sangat stress okeh!!!

NURUL said...

hai salam perkenalan. nak kahwin ke? ari tu tnya pasal conopy right? area mana skrg nie?

Marsha~ said...

wooaaahh. nampak kimie dan qimie mmg kombinasi kerjasama yang sangat sepadan! :D

ins hassan said...

tak sabar nak tgu u naik pelamin...:)

Iza Wonders said...

nak kahwin mmg banyak benda..tp ni kau yg nak kahwin aku pun byk nak kuar belanja, nak buat baju ms ur reception,nk beli dress untuk hens nite ..hahaha how lorr..haha

ctfza said...

hye dear..

sori kaco2 kat cni.. im looking for tailor utk my baju nikah n found that awk buat baju dengan kimie kajang kan..boleh tak ifu dun mind, sy nak tanya harga kimie kajang boleh? email pada sy boleh tak? ctfza@yahoo.com.. thanks..