Sunday, February 1, 2009

Cadangan Di Perlukan

Jeng.. jeng... jeng...


Apekah itu?
Benda tuh adalah sejenis Jewellery box yg dibeli oleh mama saya kat Langkawi tempohari tuk diberikan kepada VIP dan rombongan pihak lelaki.
Harga? RM 2.50. Murah kan?
Kat KL mana nak dpt? Paling murah yg aku jumpa RM 4.90.
Saya dgn murah hati membeli bunga ros pink putih yg kecik tuh utk menambahkan perasa yg secukupnya kat benda tuh.

Masalahnya di sini, ape nak disumbatkan kat dlm tuh.
Ieza bg idea letak tasbih.
Mama plak suruh letak minyak wangi yg botol kecik-kecik tuh.
Ikutkan aku, letak coklat jek cukup.

Cadangan lain amatlah diperlukan.
Budget? Kalau boleh bawah RM 2.
Mati la aku kalo benda yg nak letak kat dlm tuh lagi mahal dr jewellery box itu.

Tadi petang, aku & mama pegi Nilai 3.
Nak carik bunga pahar.
Paperbag VIP.
Bunga penanggah.
Bunga pahar yg kami berkenan semuanya dah tak de stock! Mencikk!!
Yg dpt hanyalah paperbag utk VIP shj.

Amacam? Santek tak?
Size besar jugak nih.
10 pcs RM 14 tp ada diskaun 20%.
So RM 11.20. Beli 16 paket.

Oh ya..
Hari ni Suri Catering antor food testing.
Yippie!! Finally..!!
Mama gembira dgn food ini.
Masuk nih dah kali ke-3.
Next week dah ley bayar booking.
Ilang la 1 pening aku.
Aku lupa plak nak amik pic.

Esok aku nak berehat sepuas2nya.
Senin dah nak keja.
Mlm tuh ada CNY nye dinner 1 office.
Ber Yee Sang lah aku dekat Damansara Village tuh.

6 comments:

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

naper aku tak keje ari isnin??? hahahahaha.....

hidden.wing said...

tasbih is preferable if VIPs are all muslims :)

chocs pun best. for elegance, go for just sebiji & big like f.rocher. utk elakkan choc tu tergolek-golek maybe you boleh letak mcm ala2 dlm sarang burung (made from bushy of paper pieces).

just an idea :)

Dayu said...

tasbih tu menarik gak..letak sekali ngan towel kecik ke
if not, pe kata letak bahulu..
yang bentuk dia pun mcm bentuk bekas tu
kuih bakar ke...
*i prefer brg makan*

cik PA said...

cik ecah cadangkan letak cupcake.. plain cupcake..hehe

xeea said...

go for chocolates!
sangat sweet.

love your paper bags too!

Aida said...

aku rasakan choc lagi better .. sbb org kahwin ni kena yg sweet je .. pada aku lah .. :)