Monday, February 16, 2009

Weekend updates.

Starting from Friday nite.
I received a call from IEZA.

Ieza : Qme, ko buat ape malam nih? Me : Xde ape la kot. Dok kat umah. Ieza : Aku rasa mcm nak karaoke. Me : Mana? Ieza : Mane2 lah. Me : Kat rumah aku ada I-box. Murah. Ieza : Set. Aku call Lily n Hana. Ko call Irda. Me : Okey.

After 5 minutes, she called me back.
Hana tak jawab. Lily couldn't make it.
Irda is on with the plan.

So by 845 pm, kiteorg dah ada kt I-box.
Amik pakej Small room.
RM 62.35 utk 4 jam melalak!!
With 1 jag soft drinks.
2 tit bits.

Murah kan??

Gambo tak amik sgt.
Sbb masing2 gian nak menyanyi.
Practice utk Hens nite aku katanye.

Ieza got back by 1130 pm.
Irda left at 1230 am.
Aku balik kol 130 am with Encik Bab yg dtg kejap.

The next day, I went to Tesco Ampang.
Memula beli DIP yg dah abis kat rumah tuh @ Lovely Place.
Pas tuh kena beli 3 hadiah birthday utk anak2 buah Encik Bab.
So aku sauk je la ape yg ada kat Tesco tuh.

Pastuh terus balik rumah.
Bersiap utk ke Majlis Reception Ably & Shafa kat Merak Kayangan.

2 couples bersanding. Ably dan adiknya. Ni pelamin nye.

Pasangan pengantin sempat pose ok.

Sedondon lagik. Haha.. Macam nak menikah dah.

A simple wedding.
Very straight forward.
Bestfriends masing-masing bagi ucapan kat Pengantin.
*Hint-hint*

Went back home straight after the function.

On Sunday aku ada Reunion Sekolah Menengah Convent Seremban.
Class of 1993 - 1997.
Tp aku kat sekolah tuh dr 93 - 94 jek.
Derang buat kat Royal Bintang Seremban.

Sungguhpon hanye 20 ++ turned up, half them aku kenal.
Dan mereka pon kenal aku.
Dlm reramai tuh hanye 5 org yg aku selalu berkeep in touch.
GG and Zaima. My besties.
Izwah n Faizatul Irma. Si kembar nama aku.
Adillah anak Pak Dollah. Masa form 4 dia masuk 1 sekolah ng Encik Bab plak.
Keciknya Doniaa!!!
Yg lain tuh.. mau 15 tahun tak jumpa!

Aku spt biasa. Menjadi supir.
Menjemput GG kat Nilai 3.
Pastuh amik Zaima kat Nilai 1.
Otw tuh picked up Adillah.

Dlm kol 5 camtuh, me, GG and Zaima mau pulang.
Derang plak ada yg continue ke karaoke.
Muak plak aku nak karaoke lagik kan.
Baik lepak rumah GG.
Ada lagik byk citer.

So lepakla umah GG.
Balik umah kol 8 pm.

Sgtttt penat tapi sgt happy!!!

Ini Izwah.
Ini Faizatul Irma.

Zaima, Me & GG.
This is the organizer. Lailatul.
Us all.

Kesimpulannya, berbuat baik berpada-pada.
Ape kes?
Dah betol ape.. kalo ko buat baik ng org, sampai bile2 pon org akan igt ko.
Kalo aku jahat, korang igt diaorg nak jemput aku join derang tak?

Anyway, terima kasih Facebook yg menemukan aku dan mereka.
Kecuali si Izwah, Irma, GG and Zaima.
Yg sememangnya dr dulu kami tak pernah putus hubungan.

Saya sayang semua kawan2 saya!

4 comments:

nURmALa mAZLan said...

Last weekend pon sapa sangat penat tapi sangat happy jumpa kawan2 sekolah lama dulu..wuaa!!!!!!best nyer..rindu ngan derang

Marsha~ said...

facebook mmg best kan? senang nak carik semua kwn2 lama

Iza Wonders said...
This comment has been removed by the author.
Iza Wonders said...

hehehe..hint hint yer..okla okla..my worries once aku dapat mic kang aku tak henti2 nak cakap..silap2 aku nyanyi trus..hahaha