Thursday, May 21, 2009

Surat Utk Sang Suami 1

Sayang,

Hari tuh masa sayang belikan hantaran make up utk I,
Sayang terlupa nak belikan I foundation M.A.C.
I pon terlupa nak mintak dekat sayang sebab masa tuh foundation tuh banyak lagi.
Tapi kan sayang, last week I baru perasan yang foundation M.A.C tuh dah abis rupenye.

Lagi satu kan sayang, dalam hantaran tuh, compact powder M.A.C. pon takde.
Yang ada Christian Dior nye eye shadow.
Pas tuh, lip gloss dr Clinique yang ke semua nye ada 6 color.
And then eye shadow dari Clinique jugak.

I pun baru perasan yang compact powder M.A.C. I tuh dah tinggal sikit jek.
Concealer M.A.C. pon dah abis.

Dengan muka I yang lately ni selalu sgt naik jerawat nya disebabkan ubat-ubat yang I kena makan nih,
I rasa macam tak complete pulak make up set I bila base nye semua dah abis.

Setakat tempek bedak jek tak ley nak cover sangat jerawat tuh.
I malu pun ada jugak.

So hari ni bila I Google tengok review pesal make up STAGE,
I macam TERINGINNNN sangat nak try make up product tuh.
Harga STAGE pun tak semahal M.A.C. atau Bobbi Brown.

Tapi kan, I baru sedar yang gaji I kuar lagi 9 hari.
Lama sangat rasanya 9 hari tuh.
So I macam bercadang la nak mintak sayang belanja I beli make up nih.
Lagipun ari tuh sayang dah janji ng I nak belanja I shopping sebelom I pegi Jakarta kan?

I nak beli semua nih pun bukan untuk orang lain.
Untuk sayang I jugak.
Boleh kan??


Sekian, macehh!

Yang mengharap,
Puan Qimie.

8 comments:

princessdHani said...

Princess likes this.

hehehe

gee carmen said...

yeaahh.. tu dia! mintak.. jangan tak mintak!!! sebab hp i ari tu pon i dapat gak dari org tuh! miahahahaaaaa

Aida said...

wakakaka .. baikkknya ayat .. ;p

Mrs. Amie said...

surat untuk suami selalunya akan berjaya!!!!

Mr. Zamz said...

eh.. eh..
bukan hari tu ader ker atas dulang tu..
adik i amik ler kot tuh..
ye la.. ye la.. nanti kita gi ler tgk barang awak tuh..
mlm nih saya lambat balik tau.. buat OT..
hehehehe..

SYAbAR said...

Dapatu tu.... orang tengah sayang katakan.

raihan said...

sang suami sudah reply... Asikkk! ttthehehe

Sidratul Muntaha said...

hehehe
baekk puneyr ayat
tpi ape kisahkn?
ayat husband sendiri
mintak jgn tak mtk
tu harussss!!!!