Monday, May 4, 2009

Cerita di hari cuti.

Tiada cerita menarik.
Tapi bukan bermakna tiada aktiviti.

Minggu ini kami bermalam di Selayang.

Cuti 1 May tempohari saya gunakan dgn membawa adik-adik ipar pergi bermain bowling di Brem Mall.
Tak lama pun. Pegi pon dah pukul 5 pm.

Have dinner together dekat Taman Melati.

Hajat di hati nak makan sate Hj. Samuri.
Namun apakan daya, orang ramai berdiri.

Sudahnya kami makan di salah sebuah restoran yg menyajikan makanan org-org Pantai Timur.

Pics? Nan ado. Kamera kat rumah Cheras.

Sabtu aku masak sphagetti lagik.
Permintaan adik-adik ipar.
Sangat puas hati sebab mereka makan berkali-kali.

The rest of the day, I just lay down depan TV.
Sang suami takde. Dia kena jaga station.
Both of my in laws pon takde.

Forgotten pulak, my in laws ada bukak grocery shop kat Taman Batu Muda.
The shop will only be closed on Sundays.

Mereka balik pon dah lewat.

Sudahnya saya ber YM dgn Hana and Ieza.

Argh. Tak abis-abis dgn cerita Tomok.
Ape kes tetiba semua minat Tomok?

I admit, he is different in OIAM.
But that's about it.

Even sang suami pun terkenan dgn Tomok ini.

Lewat tgh malam itu, saya dan sang suami keluar pergi bermain lucky ball bersama-sama Abu and Tommy.
Dekat Bdr. Tasik Permaisuri pulak tuh.
Sikit punye dekat kan?

Kami pulang betol2 sebelum azan Subuh.
Matilah nak bangun pagi nnt.
Sudah lah aku berjanji nak masak gulai ketam dgn MIL.





Seperti yang dijangka, saya bangun pukul 12!!!



Gulai ketam entah ke mana.
MIL dah siapkan pun sup ketam.


Malu weh!!!!!!!!!!

Sudahnya, saya hanya buat laundry.


Sang suami?
Masih enak di buai mimpi.
Dia bangun pukul 330 pm.


Disuruh oleh sang suami utk get ready pergi ke rumah SIL di Putramas.
Bawa adik-adik swimming katanya.

End up, kami hanya drop off adik-adik di situ.

Off we go to SOGO.

Shopping spree.
Sale sana sini.
Rambang mata jadinya.
Cekalkan hati beli apa perlu dahulu buat masa ini.

Sepasang kasut kerja dan sehelai seluar kerja.

Tapi,

Nak cari yang sepasang kasut itu sahaja sudah makan masa hampir 2 jam.
Yang berkenan, tak de size.
Almaklumlah, kaki gajah kan.
Dah ada size, tak sedap pulak bila pakai.

Dan inilah hasil rembatan. Cheap. RM 49.90. Brand Larrie.



Seluar pula, just a plain black trousers from South China Sea yang ada sale 50%.

After SOGO, we went to have our dinner di Kg. Dato Keramat.
Makan nasi ayam sambil menonton Mentor.

Whats with all this reality show la.
Abih OIAM, keluar MENTOR.
Abih AF7 nanti tah ape pulak yang nak keluar.

Reached home at almost 11 pm.


Sekian cerita di hari cuti.

4 comments:

SYAbAR said...

Habis AF7 kuor Jangan Lupa Lirik pulok

Iza Wonders said...

Go Tomok!Go Tomok!

eZa said...

tomok! tomok! tomok!
hahahahaha :P

lain reality show aku x tgk... OIAM & American idol ajo ;)

SYAbAR said...

Awal2 ni kena la ambil hati keluarga mertua byk2, baru orang senang dengan kita dan aman......