Friday, December 12, 2008

Ke sana Ke Mari

Woke up as early as 8 am. Buat wake up call kat my Encik Bab. Dia nak kena pegi ke Jabatan Agama Islam Keramat utk membeli borang HIV dan amik borang kawin. Nasib baiklah kali nih dia agak senang bangun walaupon dlm keadaan selsema. Kalo hari2 biasa, mau at least 5 calls baru dia angkat phone.

Encik Bab sampai rumah aku dlm kol 10 am. According to our plan, the first place is suppose to be Klinik Kesihatan Cheras Batu 9. Nak buat HIV test. So we had our breakfast at mamak's then dlm kol 1045 am, we went straight to klinik tuh. Masa sampai klinik tuh, aku rasa nak pengsan sbb tgk org ramai sgt. But luckily la nurse kat kaunter tuh ckp HIV test boley buat 2 pm onwards.

So without ragu-ragu, kami pon pegi terus ke kedai kad kawin. Encik Bab nak melihat-lihat sample kad kawin yg ada utk side dia while I am confirming my card design. It went well... And I sooo likkkeee it!! Yeay!!

Here is the sneak peak. Nak tgk full tunggu la bila kad tuh sampai kat tangan korang.

Lebey kurang kol 130 pm kiteorg settle kat kedai kad tuh. Then we rush back to the klinik kesihatan utk mengambil HIV test. Luckily masa sampai tuh kaunter belom bukak. And aku dgn rakusnya g beratur awal-awal. Dpt lah giliran yg ke - 7. Tapi kan nak sampai ke no 7 tuh pon ada dekat 40 minit menunggu. So sambil wait-wait tuh.. harus la kan amik pic ape yg patut. Sangap la dgn org yg tersangat lah ramai nya..

Encik Bab tgh busy berborak, aku selamba busykan diri amik gambor.
Time nih tak bape penuh.

Masa masuk amik darah tuh, as usual, aku takkan la pandang jarum tuh. Tunggu nak amik darah dekat 40 minit, result kuar lagik 30 minit. Dlm kol 330 pm jugak la baru settle.

And tarrraaa!!! Of course lah kami HIV Negatif kan.

And selepas dr klinik kesihatan, kami terus menghala ke Butik Kimie Kajang. Ari nih nak amik ukuran baju utk baju nikah + reception side aku.

Pic kain nih dah amik lama. Baru nak post. Heheh.. Ni la kain yg bakal dibuat baju nikah ku.
And this is for my reception.
Sesambil tuh Encik Bab pon test la baju kaler ijo lumut dia.
Punye la dia suka siap test kalo duduk atas pelamin koyak ke tak baju tuh.
Tapi apakan daya... baju pompuan yg match utk baju nih... aku tak muat!! Hahahahahaha.. Pening jap pala aku. Kimie suruh buat sewa baru jek. Tapi harga dia cam lebey kurang kalo aku carik kain sendiri then upah dia suruh jahit then aku ley simpan baju tuh.

Sudahnya kami tak ler buat decision utk sewa kat Kimie ke tak lagi utk baju belah laki nih. Nak try g survey-survey tempat lain.

Yang paling penting... utk make up, aku dah book Kimie utk semua occasion. Belah laki pon. Kalo tak amik baju dr Kimie pon yg penting, mak tetap nak nampak anggun disolek oleh Kimie. Noktah.

Settle kat kedai Kimie tuh dlm kol 7 pm. Berenti beli satay kajang then terus balik. Mama masak sup tulang + daging. Hasil drpd daging korban yg future FIL kasik. Shedap. Pas makan langsung terus ke Petronas. Nak kena kira duit nak kasik masuk bank. Berpusing bijik mata.

Kol 11 pm baru settle. Sampai rumah aku terus pengsan.
Sekian cerita ari Selasa.

Ari Rabu pon aku bermula dari seawal jam 10 am. Nak kena anto Kak Lang ke LCCT bersama-sama Encik Bab. Rumah Kak Lang kat Shah Alam hokay? So perjalanan aku ari tuh ialah dari Cheras - Shah Alam - LCCT - Shah Alam - Cheras.

Tak nak citer panjang sbb penat melampau.

Ari nih, aku rehat sepanjang hari. Petang tadi plak mama ajak dinner kat KLCC. Aduhai.

Esok nak g carik cat plak.


6 comments:

eZa said...

dh berangan dh tuh en bab nk sanding atas pelamin. x sabo! Aku pon x sabo la nk g wedding korang nih! haish! :D

Aida said...

kalo eza tak sabar, aku lagi double tak sabar nak ngadap kau nikah nanti sbb kau wearing tudung kan .. yippi !!! finally dapat tengok muka ko waktu di akad nikah .... harussss

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

hahaha.. comeynyer la muke si zam purak2 sanding atas pelamin tuh.. hihi i still can't believe that it is d same zam that i know years before. am so happy for both of u. sorry was very busy lately..

Marsha~ said...

nok.. sangat cantik baju nikah sanding dan belah en. bab... tak sabar pulak aku ni.. excited macam aku lak nak sanding lagi.. eheksss..

miszrLina said...

salam...

get well sOOn Qimie ;)

+miss s.y.a+ said...

tak sabarnya saya nak tengok dia nikah nanti.. :P phewwwwiiit!