Tuesday, October 28, 2008

Busy Weekend

I am currently on a busy mode but I still managed to curik some time to blog. A long weekend with loads of eating activities. There goes my diet for the entire month again!

First open house is at Hana's on Saturday. Started off at 6 pm. I am one of the earliest guest to arrived together with my Encik Bab. Hana cooked us spaghetti bolognese, nasi himpit + rendang daging, bee hoon goreng. Macam tak percaya jek makcik nih masak sengsorang. Hehe.. Thanks dear for d luvly food. Ieza came with d hubby when the Man Utd game was about to start. Suprisingly, Min (Hana's), Yad (Ieza's) and Encik Bab (almost mine) was a fanatic Man Utd fans. Insyaallah 1 fine day nnt lepas aku kawin, kita akan organize football nite utk mereka2 ini while we can do our girly stuff together.

Iza with her new sweet look.
While me with my shorter fringe.
Yes, I cut my fringe again.
All d Man Utd fans yg serious.
They just don't bother what is going on around them.

The next day... I have like, 4 open houses to attend!!! The first house was Aida's @ Prima Damansara. The best thing is me and Encik Bab are among the first to arrived. Perut pon masih kosong lagik. So without any further delay, kami berdua makan dgn enaknya sampai terlupa nak amik gambor dgn tuan rumah. Tuan rumah pon bz melayan tetamu yg lain so there it goes la kan. The menu is bihun soto ayam with sambal yg sgt pedas, roti jala + kari ayam, karipap instant. Aida, roti jala + kari ayam itu mendapat pujian Encik Bab dan dia telah pon suruh aku menuntut dgn ko. Thanks ya. To Eza, sorry ek tak ley tunggu ko. Time limitation.

Next we headed to Pinggiran Batu Caves. Rumah kawan my Encik Bab. Disebabkan aku tak kenal kawan dia nih, and perut kami pon penuh, we just ate Sate and the pudding walaupon ada nasi lemak dan spaghetti carbonara. Masa kat sini, I've contacted Hana as we will be convoying to Ieza's crib.

Sampai kat rumah Ieza pon dah kol 5 lebey. Ieza catered us with Nasi Ayam Mengcongkam, roti jala + kari ayam, pulut panggang, dadih.. The Nasi Ayam mmg no doubt la sodap eh. Me and my Encik Bab sebenarnya dah plan utk makan benda yg rare utk setiap open house yg kami pegi. Irda arrived shortly after us. Time ni kami semua telah lupakan laki masing2. Masa tgh sibok-sibok tuh, as usual, the divass harus la kan bergambor.

Ini ialah gambor Sabrina. Ieza's niece yg satu ketika dulu suka sgt telefon aku every 5 minutes. Dah besar dah budak nih. Mmg ari tuh dia dok la ngekor aku.
Sudahnye, aku suruh la dia amikkan gambor kiteorg.
Nih hasil gambar yg Sabrina amik after diedit.
And this is taken by Min using my cam.
To all, again, I thank all of you for inviting me and my Encik Bab to ur cribs. InsyaAllah, kalo ada rezeki, tahun depan, I'll host one. Meanwhile, birthday anak buah aku is up this coming 22nd Nov. Nnt dah setel semua, I'll send the invitation.

4 comments:

Iza wonders... said...

hahaha..very funny la babe esp the pic of our man watching MANU vs Everton..so kusyuk..haha..thanks a lot for coming to my open house..thanks also for ur digi cam..u save my life babe!

Nor Aida Abdullah said...

qmie, tima kasih sudi dtg ke teratak kecil aku tu .. hahaha .. sure satu hari aku akan turunkan ilmu tu kat kau .. sure lepas ni double lah bab lah encik bab ko tu ..

eZa said...

kalau aku x sesat sure sempat jmpe ko beb... pe kan dia, eden x phm la area belah2 sane :P

nxt yr tau jamu kitorg ;)

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

hahaha.. so next year babe.. its ur turn to buat open house as mrs hj zamzuri.. i dun care! ko kena jugak buat..