Monday, January 12, 2009

The Reason

Ramai yg bagi suggestions suruh buat kenduri nikah tuh dekat rumah.
Here is the reason kenapa aku tak bley nak buat kat rumah.

1. Mama tak nak.
2. Kawasan rumah aku tuh kawasan yg 90% cina. Ari tuh masa buat tunang pon dah bergaduh sbb kes parking keter. So sgt leceh.
3. Time tunang dulu pon rumah aku dah fully book. So agak tak selesa. Lagi pon rumah tgh sgt penuh dgn segala benda.

Get it?

Anyway, I have options utk buat nikah kat mana dah skang nih. Thanks Ieza!!! Its either Kelab Darul Ehsan, Ampang or Kampung Pengantin yg baru kat Jalan Genting Klang tuh. But berat ke arah KDE lah sbb kat situ ada masjid. So maybe nikah kat masjid tuh and makan jek buat kat KDE tuh.

Skang nih masih di peringkat perbincangan. Hoping for the best.. Insyaallah...

P/s : Thanks Marcia & Eza utk award itu. Dah ada masa nanti aku buat yaa...

8 comments:

eZa said...

hope sume bejalan lancar k. cool bebeh! ;)

Aida said...

owhhh .. umah tengah mmg susah kan .. takpelah qmie .. niat kita tu dah betul kan .. moga berjln lancar ok ..

nURmALa mAZLan said...

oo...ada kg pengantin eh kat jalan genting kelang?

pendapat saya..KDE kot..sbb tu kawasan melayu + ada masjid ke surau ntah x sure..

apa2 pon semoga semua nyer berjalan lancar ye..jgn lupa jempu nnt

Anonymous said...

hello,

KDE is on my list too....still have to find out the details.myb u have some idea?...

aQuaVinCCi said...

same here... rumah masalah besar xleh wat majlis kat sana. glad that u finally found the wedding venue ;)

The Journey.. said...

anonymous : mind to introduce sapa u? hehe I will add the details later in my blog ya! keep on reading!

+miss s.y.a+ said...

cik qmie..
kg. pengantin tu bukan kat jln ampg ek? me penah buat dinner kt situ...(klu tak silap ade celebrity buat mjlis dlu kat situ)
ape2 pon...KDE dekat dah dgn umah me...heheh
smile =)

Anonymous said...

masjid taman desa pon ada dewan.. should be quite cheap