Sunday, January 10, 2010

My BFFs.

Saya ada ramai kawan baik.
Saya ada ramai kawan rapat.
Dan saya juga ada ramai kawan.

Tapi dalam byk2 kategori kawan saya itu, ada 3 orang *tidak termasuk suami saya* saja yg betol2 mengenali diri saya.
3 orang itu saja yang tahu luar dalam masalah saya.

Dan 3 orang itu adalah....














Hana. Abu. Ieza.

===================================================================



Abu - saya kenal sejak saya dari Form 4 lagik.
Time skolah saya rapat ala-ala ajek ng dia ni tp after skool plak bley jadi bestfren.
He is like a brother to me especially time saya tgh frust tertonggeng-tonggeng.
Dia jugak org sgt boleh diharapkan bila saya mahupun family saya mahupun kengkawan saya yg lain perlukan pertolongan dia.

Pernah 1 ketika Ieza perlukan khidmat dia utk mengangkat pasu yg sgt gedabak waktu Ieza baru pindah rumah, Abu dtg memberikan khidmat.
Pernah jugak waktu saya demam *time single*, saya call dia jam 2 am dan mintak dia bawak saya ke Doraisamy sbb saya tetiba teringin nak makan sup kambing.

Dan dia jugak orang yg bertanggungjawab mengemekkan 2 batang sport rim 17" keta pink saya pada 1 malam.
Sudahnya 3 bulan selepas itu saya beli rim 16" baru.

Saya sgt bersyukur even dah bertitle isteri ni pon hubungan kami tetap rapat.
Sbbnya, Sang Suami jg bley geng dgn Abu yg gilors ini.

===================================================================


Ieza - saya kenal thru MIRC. After SPM.
Masa tu saya bercouple dgn abg dia. *tak lama pon bercinta*
We both has a very strong chemistry.
Kalo Ieza couple, saya couple.
Kalo dia break tak lama lepas tu saya pon akan break and vice versa.
Kami akan menangis sama-sama kalo each one of us break up.
Dan kami juga akan berasa takut if either one of us break up dulu.

Itu blom nak kira waktu zaman kejahilan kenakalan kami.
Clubbing almost every nite.
Shopping like almost everyday walaupon masa tuh kami berdua masih study.

1 of the best memories that I've ever had is masa kami meronda2 dlm KL di tgh2 mlm dgn keta Kancil then there's 1 car with a couple of guys ikut keta kami.
We've pulled over and 1 of the guy came out and asked us to go for a drink.
Kami dgn selambanya ckp OK but we wanted it at the nearest Coffee Bean.
*Time tu lepak CB adalah sgt kewl.*
Ended up the guys cabut agaknya sbb pk kami ini sgt demanding.

===================================================================



Hana - saya kenal masa study dekat Unitar.
We were both in d same class for quite sometimes.
Geng clubbing jugak. Normally saya, Ieza dan Hana adalah geng tetap clubbing.

Dia adalah orang yg menjadi saksi waktu pertama kali saya lihat Sang Suami di kampus.
Geng study yg tak macam study waktu ada xm.
Sama macam Ieza, dia jugak akan menangis sesama dikala kami frust berchenta.
She is some1 that u can never expect bila angin gila dia nak sampai.

The funniest 1 would be masa saya buat pool party kat rumah, Hana kena campak dlm pool.
Dia tak tau berenang then kena buang plak kat tpt dalam.
Memang panik jap la time tuh.

===================================================================

Terlalu byk suka duka yg saya tempuh dgn mereka bertiga ini.
Something that I will remember forever.

And now even masing-masing dah ada life masing-masing, I'm glad we can still share things together.
Walaupon saya jauh. *Terima kasih pencipta Internet!*

Semoga persahabatan ini kekal forever!
Amin!

10 comments:

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

dem u.. hahaha.. bermain ngan emosi ku sebegini.. Best Friend Forever!

ins hassan said...

so sweet la dear u and ur BFF :)

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

By d way.. lurve iza's peekture.. cute!

Iza Wonders said...

aww..im flattered..haha..yeah abu is such a good fren,he came just after one phone call..kelakar sgt aku pergi beli pokok keladi besar tu once sampai rumah...blur mcm mana nk bwk turun kereta ni..Abu save my life!haha

Hahaha...coffee bean..and BALI incident..inggat tak?hahaha..

KLCC witnessed our sorrow :~( "Almost Doesnt Count"

KDE,Oakleaf..me u n hana..our place to relax just after class.

As time goes by, all three of us has finally met our soulmate.How beautiful life is.

A-12-year friendship,a lot of things happened..friends come n go but im glad,u were always there all along and insyallah forever. Thank you for cherishing our friendship.Love you baybehh!!

Iza Wonders said...
This comment has been removed by the author.
Iza Wonders said...

Thanks Hana! I like ur profile picture too!Kinky...i can still remember all those kinky moves u did drg divass karaoke session!!hahaha

Mrs Zamzuri said...

Ieza & Hana : i remembered every single thing bout us. especially who we were with back then! hahahahha...

j.e.j.a.r.i. said...

hey! sorry i taktau nk tinggalkan msg di mana. thanks be apart of my followers. happy blogging ya sahabat malaysia di jakarta! *wink*

Marsha~ said...

laaa.. aku tak termasuk ke nok?? wakakakakaka...

Aida said...

hehehe ... aku pun tak termasuk gak .. takpe .. janji kawan gak ..