Wednesday, April 22, 2009

Pre Hornymoon Part 2 - Cherating




Burpp..
Alhamdulillah.. I baru lpas makan nasi kerabu bersama budu dgn sang suami.
Sang suami makan nasi dagang.
Kelakar pulak rasanya sebab masa pegi Cherating ari tuh tak sempat nak makan semua nih.
Tup tup ari nih boleh pulak terbeli.

2 hari lepas CD nikah dr CS sampai.
Kali ini 2K ++ gambar lagik.
Dan yang harus dipilih 10 keping ajo.
Juling balik mato den nih hah.

Tapi kali ni aku bukan nak bercerita tentang pic nikah.
Nak cerita pesal Pre Hornymoon - Cherating tempohari.

Seperti biasa, ke mana saja aku pegi bukanlah rancangan yg dibuat awal.
Ia adalah idea spontan dan selalunya mengikut kata hati kami berdua.

Kami bertolak pada petang Ahad 12 April.
Sebelom itu, aku yg ketiadaan baju utk di pakai dan di bawa ke sana, dgn selambanya meminta sang suami utk membeli baju baru.
Sang suami yg pada mulanya hanya mau pulang ke rumah Cheras sebentar utk mengambil baju tp disebabkan alasan yg aku bagi agak konkrit, dia bersetuju utk aku membeli sahaja baju itu di Brem Mall.

Dengan masa yg diberikan agak terhad, aku pon beli la baju yang ala-ala shj.
Cukop lah sekadar t-shirt, seluar pendek, seluar dalam, baju tido.
Ala bukannya kami nak berjalan-jalan sgt kan?


Hahaha.


Malam pertama tuh kami bermalam di Kerteh Inn.
Sbbnya?
Untuk memudahkan kami yang sepatutnya menghantar Roy (kazen Sang Suami) ke Lapangan Terbang Kerteh di pagi hari berikutnya.

Selepas itu barulah kami check in di Impiana Cherating Resort.

Another recommended place for bridezillas out there and to those yg have families as well.
We took Superior Deluxe Seaview room this time. Ada promotion lagik.
RM 345 per nite with 2 breakfast.

Breakfast dia pon sedap sbb ada nasi lemak gittew!

Malas nak citer panjang lagik,
Enjoice the pictures!!


Ombak besar. Saya tetibe takut nak mandi.
Nak-nak plak sehari sebelom tuh ada budak mati lemas kat pantai Cherating tuh jugak.
So main air di gigi pantai sudah memadai.
Peh tuh layan mandi kat swimming pool.


Inilah bilik kami. Looks similar to The Legend tempohari kan?

Yang tak besh?
TV dia kecik gilors!
Ada ke patut 14" jo?

Echeh..
Macam tgk TV pon kan?


Hahahahahah...



Sekian!

3 comments:

Marsha~ said...

syoknyaaaaaaa.. jalan sana jalan sini dgn sang suami.. jeles mak

nURmALa mAZLan said...

baper banyak honeymoon daa qimie..
jeles sungguh

SYAbAR said...

Ombak besar apa kisah, Zam kan dah janji `LAUTAN API SANGGUP KU RENANGI'...... tanya dia