Wednesday, August 12, 2009

Lawatan Muhibbah

My good friends dtg last weekend.
The first who came to pay me a visit here sambil menghabiskan duit memasing.

They arrived on Saturday morning.
I fetched them dekat bandara *airport* with my supir of course.
Then we headed straight to Mangga 2 as Szaza is buying wedding favors for her bro's wedding soon.

Kami cuma di sana for about 3 hrs.
Saya tidak membeli apa2 pon sbb tau harga barang yg sama di Tanah Abang adalah murah.
Kalo wedding favors, Tanah Abang tak ada.

After that we headed to Mall Taman Anggerik.
Nine West ada sale tp byk yg bukan taste haku.
Charles & Keith tiada sale.
So tiada pembelian utk saya.

Seterusnya, kami ke Plaza EX.
Zana nak beli baju Hard Rock buat suaminya.
Juga tiada pembelian utk saya.

Kendian kami langsung ke Menteng.
Dinner di Nasi Padang Garuda.

Jam 7 mlm kami sudah kembali ke Aston.
Masing-masing capek. *penat*
So saya pon membawa mereka berdua ke spa yg letaknya di lantai *tingkat* 5.

Utk residence ada discount 20%.
Kalo nak suruh derang naik atas buat kat rumah discount cuma 10%.
Rate spa di situ ialah rate hotel tp masih murah kalo nak dibandingkan dengan Malaysia.
Foot reflex utk 1 jam cuma RM 32.
Sedap plak tuh.

*Hidop saya mmg heaven dekat apartment tuh walaupon dok sorang!*
*Sorry gambar 1st day mmg tak ada. Sbb masing2 teruja membeli belah.*

Ini ialah pemandangan dr apartment saya yg keberadaannya di lantai 27.
Second last floor.

Disebabkan Szaza telah kehabisan duit RM, dia telah meminta tukar dgn saya.
Terpaksalah saya menjadi money changer bergerak sewaktu kami bersopping di Tanah Abang.
Sudahnye Szaza tukar lagi RM 600 dengan saya.

Ini adalah pics sewaktu bershopping di Tanah Abang.
Cantikkan baju2 yg Szaza beli itu?
Its in 1 size.
I'm selling it for RM 45 sajork!
Sapa nak boley email saya.
*Perhatian - org2 yg bersize seperti saya.. hanya mampu menelan air liur.*


Ini hasilnya utk cuma 2 hari di Jakarta.
Mereka pulang pada hari Ahad. Flight malam.
Dikhabarkan, excess luggage sebyk 24kg!
Dan kena tax RM 370!

Tapi pada mereka, ianya masih murah walaupon dihitung dgn kos pesawat dan tax.

Soalannya, kalau mereka pon bisa meroyan bersopping kat sini, gi mana dgn saya yang menetap di sini kan?

Ha ha ha.

6 comments:

Aida said...

aku setuju .. sbb aku yg setahun sekali pegi sana pun bley jadi wenggg ni kan pulak kau yg duduk kat sana .. jeles akak okeehhhh!!!!

Syima Syaz said...

huaaaahhh terliur tgk org lain shopping2...
terpaksa tgk je sbb KENA SIMPAN DUIT!!!=(

Marsha~ said...

cis.. gila aku tgk diorg ni shopping.. haha

SYAbAR said...

Aisayman....

Pasti along belum jumpa yg kuhajati. Uncle kata, next year nak pi jakarta, stay kat rmh along boleh!!!!

nURmALa mAZLan said...

qimie..
syok nyer kamu kat sana
jeles seh!!

||Mrs. Izwan|| said...

heaven!!!!