Sunday, March 21, 2010

Shopping Race @ Bandung.

Bertolak ke Bandung seawal jam 8 am.
Sampai sana kol 1030 am.

Tak de toleh kiri kanan lagi dah, terus tuju Rumah Mode.

1 of my manager merangkap my good fren kat sini.

2 jam kat situ, hasil tangkapan saya berjumlah 13 helai!
4 lai utk Sang Suami, 3 lai utk mama selebihnya saya.

Kendian, kami berenti rehat utk makan tgh hari.
Tetiba ujan turun dengan lebatnya!
So we have to stay at the restaurant until 2 pm.


Pakej Ulam Ikan ini cuma Rp 49,500. Ada ikan bawal bakar, sotong bakar + udang bakar!
Free air jugak. Sgt enak.

Bila ujan dah reda, we headed to Dago area.
A lot of Factory Outlet kat sini.
Sempat masuk 3 outlets dan menyambar lebih kurang 10 lai lagi then hujan turun dgn lebat balik.

So ini je la hasil tangkapan utk 5 jam racing.

Tgk2 jam dah kol 5 pm.
We headed to Kartika Sari Brownies plak.

I borong tak byk kat sini. 7 kotak brownies jek.

1 jam jgk la kat Kartika tu then we headed to Paris Van Java.
Kunun nak carik kasut Adidas kat sini tp hampeh.

At 7 pm we left all the shopping places and headed for dinner.

Not quite far tp agak tinggi jugak tempat nya.
Nun jauh atas bukit.


Kampung Daun Resto & Gallery.

An awesome place I tell u!

Siap kena panjat bukit. Ada air terjun lagik.

Makan kat dlm pondok.

Nak bersila buleh. Nak duduk cam biasa pon buleh.

And the food???
Fabulous!!

Nasi Goreng Kampung Daun

I had this Nasi Campur Komplit Ala Sunda. Ada ayam bakar, Sate Kambing, Daging Bakar, Rempeyek, Sayur and Tempe.

Ini air Es Selasih. Masam sket tp sedap.

Setel makan dalam kol 9 pm.
Satu hal plak nak kena turun bukit kan.

But above all, we do have fun!!


I'm sure I'll be coming back to Bandung soon.
A day trip is definitely not enuff for me.
Especially when you find there's alot of baju for people like me and Sang Suami.
If u know what I meant.

And I'm sorry to Aunty Min and Gee.
I didn't have enuff time to get ur stuff do to d time limitation.
Next time perhaps.

Ok nak tido dah.
Da da!!


4 comments:

fabulous.farah said...

shopping giler..cantik design baru..baru ceria

Marsha~ said...

jelesnyeeeeeeeeeeee akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... dulu aku dtg sini tk sempat shopping sbb ujan lebat!!! pastu tak tido, terus kena balik jakarta.. :(

Syima Boyd said...

nak jugakkkk!!!!

=)

Mrs. Amie said...

Babe, tolong pujuk aril gi bandung lagi! bila I ajak dia, dia ckp dia bosan asyik nak gi situ jer.. dia tak paham erti Shopping yg sebenar dengan jumlah penggunaan wang yang sedikit! susah tul nk ckp!