Friday, March 12, 2010

EMO. Sgt Emo.

Setelah kenyang makan nasi berlaukkan kari sardin yg saya masak utk dinner,
Tetiba, saya menjadi EMO.

Called Sang Suami.
Nangis teresak2.

Sbbnya?

Impian berkecai lagik.

Setelah 10 hari my period terlewat,
Mlm td saya period.

My period circle tidak pernah terlambat more than 5 days.
So bila 10 hari tak muncul, it is something yg membuatkan saya rasa excited.

Tp rezeki itu masih belom menjadi milikku.
:(

Bila ckp dgn hubby tuh, saya siap ckp saya nak berenti kerja okeh?
And as usual, Sang Suami mmg sgt tenang and cool memujuk saya.

This 2 months, mmg byk perkara aneh terjadi kat saya.
Selalu demam la.
Period tak on time la.

I so need my retail theraphy session!
(Tiba-tiba!)

Cepat lah hujung bulan, I missed my munchkin sooo much!!!

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

yang..
sabo..
jangan emo sangat..
belum rezeki tu..
jgn nanes - nanes.
tak baik..
doa banyak - banyak.
mudahan ade rezeki.
kang nanes banyak - banyak..sakit plak datang.
insyaa Allah ade rezeki tu.

Mrs. Amie said...

ala babe.. sabarlah... u ada mintak advise dr gynae ker? and apa yg u buat skrg to get pregnant? minum susu anmum from now.. or amik acid folic skrg.. boleh menjadi..haha.. that i advice hanie and tuptup pregnant plak..hihihi..

Apa yg penting u janganlah pressure ya! sabar! masa buat pun jgn pikir anak! just relax and enjoy ur moment.. oh, silalah terbuka terima pendapat i nie.. hihihi

doa ok! all the best 2 u!

aMAZy EVE said...

sedih kan...i pun tggu benda yang sama..i dah lmbt 3 weeks..tiba2 ari ni period..sedeynyer...

Mrs Zamzuri said...

Sid : Thanks so much. Need that support!

Amie : Im trying biodex nye PKB tuh. Maybe PMS tuh buat I emo lebey2.

Amazy : Marilah kita berdoa bersama-sama.

Marsha~ said...

sabarlah nok.. belum ada rezeki... kau pun jgn stress sangat, tak baik utk kesihatan tu sbb selalu sakit.. kalau rasa stress, gi shopping tau.. takpe duit boleh carik tp hati mesti senang...

tapi aku tetap doakan agar rezeki itu akan dtg secepat mungkin......

fabulous.farah said...

saya tiap2 bulan mcm ni bila period..tahu perasaan u. betul cakap amie..amik acid folic..tapi bukan untuk bantu pregnant. untuk perkembangan baby mana tahu kita xsedar kita pregnant. minum anmum pon tujuan sama gak..tapi i dah berbulan2 buat mcmtu..now i redha jer..menunggu. allah belum nak bagi lagi. mungkin ade sebab tau. kita jer tak tahu. tu lah cara saya menenangkan hati sendiri. sabar ok=)

mamamarissa said...

sabar ya dear...insyaallah, ada rezeki u both nanti...cpt @ lambat jer...sementara itu, enjoy ur moment berdua...bila dah ada anak, mmg tak dapat dah :)

:: || Mrs. Izwan || :: said...

"aunty qme, mommy saya kata jgn stress... Mommy pun struggle nak dpt kan saya" *haippp,baby, pegi tido skrg!*

Iklan sat .. :p

Beppppppppp.... It is good that you let it out. if not, harus semakin stress. Jangan stress bep, that's the key! Stress can kill your egss! Cakap mmg senang kan , tp kita yg naggung ye tak. terpaksa la bep do something tuk stress-free. I experienced it. Dr u benti keja, better u amik cuti 2 3 bulan if possible. Cuti, n jgn fikir pasal keja ke apa apa. Relax ur mind. Me last time cuti almost 2 months, dengan x semena-menanya lekat pulak. U pun tau brape lama i dh kawin kan.. Maybe kebetulan kan, tp kita usaha la apa2 yg blh diusaha. Anyways.. Honeymoon dulu bep, jgn pikir sgt pasal nak baby, lagi u pikir, lagi susah. Just enjoy the moment. lagi u tak pikir, lagi senang nak lekat actually. Chill darl. :)