Friday, March 5, 2010

Sakit Hati!


Saya jarang nak citer panjang lebar kalo saya tgh betol2 marah.
Tapi kali nih saya nak jugak luahkan sbb sakit hati nih dah tak ley nak bendung lagik.

Kes ni mungkin biasa berlaku di office2 especially company gomen.
Tapi kes yg berlaku pada saya nih consider agak pelik sket.
To me lah kan.


After all these years been working with this company, dgn tenang dan aman, and now,
ada someone yg trying to BACKSTAB me!

And bukan org Malaysia.

Oh begini rasanya...
Hati ku sengsara...
Eh, eh tetiba nyanyi plak.

Yup org tu org Indo.n.

Yg paling best, bukan lower rank punya staff.
Highest post ok!!!

Dan my work actually takde related pon dgn dia.
He is in the other company and not the one I'm working on.

Berbulan2 dia cuba utk mencucuk my CEO about my capability being at this post.

Smlm dia cuba pulak mencucuk 1 of my manager supaya bergabung dgn dia utk melawan saya.
Dan saya bernasib baik kerna manager saya itu setia dgn saya.
Dan dia langsung terus report ke saya apa yg telah terjadi.

Saya pulak dgn tidak melengahkan masa, terus email my CEO and told him what had happened.
Alhamdulillah.. walaupon boss saya itu cha.ya.nun.alif, dia tetap rasional dan menyebelahi saya.

Selamat di situ.

Tetapi pelbagai soalan tetap menghantui saya.

Pelik.
Pelik sbb post yg dia pegang itu, saya tak boleh pegang sbb saya bukan org lokal sini.

Perlu ke dia takut terancam???

Dan apa sebab dia nak buat cam tuh pada saya.
Eiii...

Tak sedar diri sungguh.
Dah ler dia tuh tinggal lagi berapa tahun nak idop pon.
And he was only hired as advisor to the company.

Bongok!!!

5 comments:

Mrs. Amie said...

Org2 yg busuk hati nie mmg ada di mana2 la kan? poor him! tak kemanalah dia ;)

Sidratul Muntaha said...

hmm..
indon ye..
klu dah dlm darah daging keturunan depa mmg kaki dengki,kai khianat..kaki tikam belakang..
nak buat camner..
gile ape?
ingat ni zaman tok kadok ker?
ei..laki plak tu.
buat malu kaum sejenis jer dia tu!

Syima Boyd said...

ayoyoo....itu macam olang pun ada?
dia terancam tanpa sebab la tu...atau dia terlalu perasan...ahahahha...kesian!kesian dia sbb terlalu bongok!

bEEdLE d' bARd said...

ni yg wat malas nak keje nie..sbb dgr citer mmg idup keje dipenuhi dgn org2 yg macam ini

fabulous.farah said...

indon memang.busuk!