Friday, February 5, 2010

Short Vaccay #3 - Day 1

Spt yg sediamaklum, saya ke Bukit Merah last weekend.

Arrived there on Saturday evening.
Luckily jalan tak jem.

Checked in dekat Suria Service Apartment.
Cheap rate for a studio unit.

Bilik tidak la superb tapi our mission ke sana pon bukan utk dok kat dlm bilik.
Tapi utk harga begitu, ianya berbaloi.
Since this trip bawak mama, we get the connecting room.
View swimming pool. (Lufers nak amik pic)


My room with the Queen bed while mama yg 2 single beds itu.

Kami berehat sekejap since kat luar tuh matahari masih lagi terik.
Lepas Asar, kami pon kuar ler berjalan2 di sekitar Bukit Merah itu.

Firstly masa masuk je kat tapak carnival tuh...
Me and mama found this topi yg dijual dgn harga yg sgt murah!
RM 8 utk 1. Saya beli 3.

Sukkaa!!



Sang Suami plak beli topi koboi ni dgn harga RM 10.
Dan dia sgt kagum sbb barang2 souvenir dekat sini agak murah.


Selain topi, saya juga borong fridge magnet. (Lufers nak amik pics)
3 for RM 10.

Then kami berenti berehat seketika utk menikmati ini!


Just nice jek rasa ABC nih.
Lemak berkrim dan tidak terlalu manis.
Tgh2 hari terik tu makan ni mmg nyaman rasa tekak!

After that kami sambung jalan2 mengambil pics di sekitar Laketown Resort itu.

Verangans kat obersee.

Ni depan waterpark. Tak masuk pong!

Dah penat pusing dan main segala game yg ada tuh, kami semua berhenti merehatkan badan kat kusi massage Gintell ini.
Murah ok! RM 3 utk 15 minit sorang.
Sang Suami ng Mama tibai setengah jam.
Saya tak sanggup sbb utk 15 minit tuh aje dah buat saya tertido sbb enak.
Kalo lebey, mau air liur basi I meleleh!


After the massage session, we all went out of Laketown Resort for dinner.
Time tu ujan gerimis.
Budget pas makan nak g naik night cruise tgk binatang.
But end up is has been cancelled since ujan lagi kan..

Frust di situ.


Lepas amik gambar ni, kami pon pulang la ke bilik.
Sambung xtvt lain sambil merehatkan diri sbb esoknya nak ke Penang kan.

Till next entry then...



3 comments:

Mea Myra said...

KU SUKA TOPI ITU ;)

:: m.i.s.s.+s.y.a :: said...

....saya mau topi itu boleh????? carnival ape kt situ??? dah lame mencari2 topi sebegitu...nnt saya nak wat trip g pulau2....nak pakai topi tuuuuu jelesnyeeee

gee carmen said...

selamat bercuti-cuti malaysia qimmie darling....