Monday, February 8, 2010

Day 2

Continue citer hari ke - 2.

Kami meneruskan perjalanan ke Penang!
It's makan time!!

Nasib jalan tak jem so we opt using the bridge.
Balik baru naik feri.
Sgt terik ok!

Masuk jek Penang, terus ke lokasi utama iaitu Nasi Kandar Line Clear.

Hazab! Sket nye ramai org padahal dah kol 330 pm tuh!
Teringin punya pasal, sanggup hadap.
Dekat 40 minit jgk lah beratur baru dpt turn makan.

Inilah hasil dia yg ditunggu-tunggu!

Puas hati!!!
Terbaekk!

After makan, kami ke Pasar Penang Road.
Dgn tujuan utk memborong segala jeruk2 yg berwarna warni ini.

Heaven tp saya boley terlupa nak bawak balik Jakarta 1 paket!

Sempat tu tuan tanah bergambar ala-ala syok sendiri dgn Sang Suami sambil tunggu jeruk2 yg diborong dipacking.

Our next stop is Hard Rock Hotel Penang.
Baru ku tahu rupanya hotel ini dulunya adalah hotel Casuarina.
Mati-mati igtkan they build a new one!

Oh tidak, bukan utk check in ya kengkawan..
Pegi utk usha line ajek.
But honestly, utk rega bilik yg sebegitu, fyi, standard room RM 700, saya prefer utk dok kat The Legend Water Villa dekat PD.
Terang2 ada swimming pool dlm bilik!

Tapi wajib jgk la abiskan duit kat Rock Shop ini.
Dah nama pon collector T-shirt Hard Rock nih kan..


Selesai sopping, kami beristirehat tepi laut untuk minum petang.


Abaikan muka tuan tanah yg sgt penat ini!

Setel jek minum petang, kami meneruskan misi makan kami.
Destinasi seterusnya adalah Gurney Drive.


Inilah hasil santapan malam kami.


Gumbira sbb semua yg diidamkan dpt dinikmati dlm masa sehari sahaja!
Fedulikkks kalo gemok skali pon!!!!!!!!

Selesai makan, kami pon berangkat pulang ke Bukit Merah.
This time naik ferri.

Esoknya dlm tgh hari kami pon pulang ke KL.

Sekian citer vaccay saya kali ini.

Next vaccay ke mana ya???
Tungguu.............................

4 comments:

nURmALa mAZLan said...

ooo..ke Penang..dengar citer penang best skang..dah lama saya x kesana

Syima Syaz said...

uh penang...dah lama cheq tak balik sana... bertahun2!
1 day kene pi sana ni...

busyuksayang said...

bestnya gi penang...lama gila tak gi :D

Marsha~ said...

best jugak gi jenjalan kat penang ek??? lama aku tak kesana...