Thursday, February 18, 2010

Entry Marah.


Korang jangan sesuka hati nak buang anak merata-rata dah tu siap bakar lagi baby tuh boleh tak???????????????????

Sedey tau bila I terbaca atau tertengok berita pesal kes buang anak yg bersepah-sepah kat Malaysia tuh.
Kot yer pon ko nak buang anak tuh, bley tak buang kat tempat yg betol so that baby tu tak terbiar sampai mati.

EEeiiii!!!

Ari tuh masa berita baby yg kena buang dan dibakar tuh, we were having dinner after the karaoke session kat Klang.
All of us (me & friends) mmg terkedu sesgt.
Tak sanggup I nak tgk TV tuh lelama.
Bergenang rasa airmata nih.

Kita yg beria2 nak anak nih rasa terkilan sgt each time period kuar.
Yg derang suka2 hati je nak buang.
Tak cukup dgn buang, ko seksa lagi baby tuh.

Mana la pegi hati dan perasaan org yg buat benda tu ek?
Kalau takde hati or perasaan, you wouldn't even want to do sex with others.
For sure la kan kalo ko nak buat sex tuh ko kena ada hati or perasaan nak buat baru jadik kan?
Unless ko kena rogol.
Tapi susah la nak dgr berita org kena rogol bunuh anak.

Otak ada tapi tak reti nak pakai.
Bodoh!

I've told Sang Suami, if saya punya kuasa utk menghukum org yg buat macam tuh, saya akan jatuhkan hukuman yg sama macam dia buat kat baby tuh.
Bior dia rasa!

8 comments:

SYAbAR said...

Inilah kesannya apabila persetubuhan berlaku bukan atas dasar tanggungjawab tetapi atas dasar keseronokan nafsu

mrsKhairul said...

tu la sis..
kdg2 dorg ni tk pk kesan2 kemudian hari.yg dorg pk seronok je..sy ni dh setahun lebih kawin , still lg tetunggu2 kehadiran baby ...

fabulous.farah said...

hurm..makin teruk kan sekarang. buat tak pikir masa depan

Sidratul Muntaha said...

tak thulah
ayu dah lama tak bukak tv or apper since kes budak umur 3 thun kena liawat dgn pakwe niger pada mak dia kat kajang dulu.
mmg takleh baca lansung or dgr sbb time tu bru couple week pregnant anak 2nd ni.
sedih tol..
apelah dosa budak..
time buat sedap
time dah beranak main buang,main campak,main bakar.
memang balasan neraka jahanam tuk org2 cam tu.

nURmALa mAZLan said...

astagfirullaalazim..
kita ni dok tgu bila nak pregnant..uhuks~

Marsha~ said...

tapi aku heran tau nok, senang pulak diorg beranak ek??? kite ni beranak sket punye susah, diorg senang pualk beranak sendiri.. apsal tak mati je dia tu...

sedih kan? baby tu kalau tanak bagi le kat org yg nak, kalau jual pun takpe.. janji budak tu hidup kan nok kan??

[ Hanie ] said...

sedih juga dgr berita2 mcm ni. Haih, betul tu qimie, kite yg teringin sgt nak anak, susah2 usaha, yg dorang bole senang buang & bunuh :(
eiii nauzubillah

Ms. Omey said...

memang takde perasaan agaknya. dah susah2 mengandung smpi baby keluar tgk baby tu pun tergamak nak buang. kita tgk baby org lain kena buang pun sedih lagi la kalau baby sendri..haihh