Monday, October 19, 2009

Sgt best bila...

Sang Suami berada di sisi kat Jakarta nih.
Heaven you know!!

Rasa sekejap jek masa tuh berlalu.
Sang Suami sampai ari Jumaat petang.
Waktu otw ke Airport, ada gempa bumi.
Tapi saya tak terasa sgt sbb dlm mobil.
Sang Suami pon time tuh baru landing.

Alhamdulillah, gempa tidak sekuat di Tasik Malaya mahupun di Padang.

Right from Airport, saya terus membawa Sang Suami pegi dinner di tempat Seafood ari tu.
Mmg kami berdua melantak tahap gaban.

Licin segalanya.
Maaf pics tak hamek. *Excited jumpa Sang Suami hokeh?*

After dinner we went straight home.
Tanpa melengahkan masa, kami terus berentap sakan main Wii.
Sampai la tgh malam.
Parah dah kami nih.

The next day, we both headed to Mall Ambassador for lunch.
Budget nak g saloon tp masa cam tak dan jek.
Sudahnya, masa diperabihkan dgn membelek game Wii, Xbox dan PSP.

Saya membeli 8 game Wii yg baru dan Sang Suami beli 1 game Xbox dan...
Sang Suami juga telah menghapdate game-game di dlm PSP kami yg dah berkurun lama tak hapdate.
Saya juga ada membeli accessories Wii.
Betapa kami menggilai game!!!

After that terus menggelupur ke Carrefour membeli brg2 dapur.
Dah janji ng Sang Suami nak masak the next day.
Balik dr Carrefour saya dgn sepantas kilat nye bersiap utk ke wedding my staff dekat sini.

Wedding tuh kira agak jauh jugak la dr kawasan Jkt Selatan ni.
Sejam jgk la baru smp hotel tuh.
Nasib baik ada supir..
Hehehhe...


Pengantin yg kecik comel jek.

Pengantin yg makin lama makin berisi! Hahah...

With my colleague from KL. Minus yg pakai dress ijau itu.

After the wedding, kami melepak di Kemang Food Fest.
Tempat yg ala-ala Hartamas.
Not for long coz masing2 dah penat.

As usual sampai rumah, Sang Suami sebok nak main game.
Saya join sekejap tapi lepas tu tak sedar diri.
Heheh...

The next day, after bangun, terus pung pang pung pang kat dapur.
Sang Suami enak tido lagi but not for long.
After dia bangun, dia dgn bangganya menolong saya di dapur.

Basuh ayam, udang and sotong.
Hehehe...
Jadilah kan dr tak buat apa.

Menu for the day is :

Sambal udang yg terlebih pedas!

Fried calamari pakai tepung instan!

Sup Ayam tanpa sup bunjut tapi tetap enak!

Macamane saya tau ianya enak?
Sbb semua lauk licin di ratah oleh Sang Suami waktu lunch dan dinner.

Selesai semua, kami berdua berentap main game Fishing di Wii.
Sgt mengasyikkan sampai tak sedar dah hampir jam 2 am.

Dah la saya bekerja pulak tuh!

Mlm nih nak g main pool plak ng staff dan Sang Suami.

Ooohh enak!!



5 comments:

gee carmen said...

owhhh....
sungguh HEAVEN la korang yerr...
best2 :)

busyuksayang said...

mmg indah malah makin indah bila sang suami ada di sisi kan :)

omey83 said...

hi. 1st time visit here. u kat jakarta kat area mane eh? just asking as i slalu pegi jkrta.

puan.farah. said...

wahhh..melepaskan rindu!
=)

Marsha~ said...

yelah... seronok btol aku tgk korang ni... main game sikit punye jauh, sampai jakarta tuuuuu.. hehehehe..
indah indah.. ;)