Wednesday, October 14, 2009

Bagai bulan jatuh ke riba...


Hari tuh masa belikan Sang Suami punya Xbox as his birthday present, saya adalah belek2 1 benda nih.
Since that day was his special day, saya pon dgn rendah hati *chewah* ckp kat Sang Suami, dlm 2,3 bulan lagi saya nk belilah benda tuh.
Sang Suami pon ok je la kan since saya nak beli sendiri benda tuh tanpa perlu merengek2.

Tup-tup....
Hari Sabtu minggu lepas....


Saya pergi berjalan-jalan dgn staff saya yg dr Indonesia di Sg Wang.
Sang Suami dan kazennya juga ikut tp tak join saya kerna Sang Suami nak pegi main game.

After a couple of hours berpusing-pusing di sekitar Lot 10 dan Sg Wang, saya pon telefon la Sang Suami utk bgtahu saya dah selesai.
Sang Suami pon suruh la saya ke kedai tempat kami beli Xbox ari tuh.

Masuk jek saya ke dalam kedai itu, Sang Suami tgh asyik menggodam / mencoba / mengetest benda yg saya nak itu.

Saya : Besh ke?
Suami : Layan gaks la.
Saya : Berapa nih?
Suami : RM *** tapi tak termasuk accessories dia lagi la.
Saya : Guitar hero bley main ke? *Saya mmg addicted dgn game ini*
Suami : Cuba lah.

Saya pon test la main Guitar Hero dgn guitar.
Oh tidak selayan main guna Xbox.
Pastuh salesman tuh bagi try main game lain plak...

Tetiba...

Suami : Nak ke??
Saya : Nak belikan ke?
Suami : Nak ke tak nak?
Saya : Nak lah.


Sang Suami pon suruh la salesman tadi kira semuanya termasuk a few accessories.

Masa nih happy nya saya sudah tidak terkata lagi....

Apakah benda itu??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*


Tadaaa!!!

Nintendo Wii!
Game yg boleh membuatkan saya berpeluh waktu bermain.

Trainer mat itu boleh digunakan utk berjoging, berkayak, skipping etc...

Oleh sebab itu lah...
Malam2 saya sejak hari Sabtu telah penuh diisikan dgn bermain game.
Selain drpd keluar makan.

Sang Suami lagi besh, dia suruh saya angkut Xbox balik Jakarta instead of Wii.
Memang tak la kan!!!

So saya harap seluruh pembaca blog saya ini, ampun kan saya kalo kadang2 tidak menghapdate blog iya!


P/s : Kan betol saya ckp ari tuh, pas kena pau ng suami, pasti saya akan mengepau dia balik! Give and take baybeh!!!

5 comments:

SYAbAR said...

Inilah muafakat suami isteri...

Ili Saharudin said...

wah.sgt jeles die sudah dapat wii! nak jugak ni..

Marsha~ said...

hehehe.. korang mmg sekepala.. aku dna bob kureng sekepala bab2 hobi ni sume.. huhu

busyuksayang said...

wah!!! bestnya dia :D

[ Hanie ] said...

gagaga, seronok nye!! sgt bertuah, sesi mengepau2 tu berjaya yer! ;) gile game jgk ye qimie ni ;)