Tuesday, December 29, 2009

New Resolutions.

Sedar tak sedar, dah nak masuk tahun yg baru dah kita.

I am pretty sure that rata-rata people sekarang dok sibuk dgn azam baru.
Azam lama dapat achieve ke tak, itu belakang kire.

To be frank, untuk awal tahun 2009, saya tidak ada letak azam yg tinggi pon sbb waktu itu saya sibuk dgn persiapan majlis perkahwinan saya.
Terlampau excited utk menempuh alam rumahtangga smp lupa semuanya.

Tapi, Alhamdulillah...

As days goes by, more and more things I've achieved.
Not only in my career, I've improved alots in handling myself too.

Alam rumahtangga, standard la.
Ada pasang, ada surut.
We both are still in the learning process.
But the love that I have for him is getting stronger each day.

Despite all the great news, I have a few sad news as well.
But I chosed not to reveal here though.
Pedih tapi itu hakikat yg harus saya terima.

Tentang anak, itu masih belum menjadi rezeki kami lagi buat masa ini.
Berusaha gigih ke arah itu.

So this year..

This is what I want to achieve.

1. Mesti lah nak get pregnant kan?


2. Buy a better house. I want a Semi D house.


3. Nak pegi buat umrah dulu before target buat Haji. Tapi kalau dapat buat both, it would be great.

4. Nak keta baru!! Yang nih Sang Suami kena contribute. Hahah.

*pics sumber enchek Goog.le*
Itu yg besar-besar lah.
Yang kecik-kecik tuh, I will continue as it is...

Till then,

Adios!

5 comments:

SYAbAR said...

alhamdulillah.... aunty sentiasa doakan yg terbaik buat along dan suami, mama dan seisi keluarga

[ Hanie ] said...

kite punye azam pertama yg sama! ;) all the best!

busyuksayang said...

insyaallah...happy new year dear :)

afiq said...

good luck... hehehe :P

Marsha~ said...

semoga azam kau tu akan terazam jua.. hehehe... happy new year babe!!~